Te huur

Logistiek Centrum Vonderen

Echt-Susteren | Limburg (NL)

Logistiek centrum

In ontwikkeling (in 2023 gereed)

ca. 11.400 m2

Interesse? Neem voor meer informatie contact op met de makelaar.

Omschrijving

LC Vonderen is een knipoog naar de ooit florerende Limburgse dakpannenindustrie. Door de aanwezigheid van rivierklei vestigden 130-140 dakpannenfabrieken zich door de eeuwen heen in Limburg, vooral in Tegelen, Swalmen en Echt, waaronder De Valk, Gebroeders Cuypers en de Stoompannenfabriek. U ziet die rijke historie in abstracte vorm terug in de kleuren (aardetinten) en het ontwerp (golfstructuur dakpan ‘De Valk’) van dit logistiek centrum.

Het pand is geschikt voor modern gemengde bedrijvigheid (logistiek, distributie, productie en handel). Het 20 meter hoge hoekelement vormt een baken in het landschap. De mezzaninevloer loopt parallel aan en op gelijke hoogte met de A73, zodat weggebruikers via de ramen een glimp van de bedrijvigheid opvangen. Een groenwand die de lokale biodiversiteit stimuleert, onttrekt het laadperron aan het zicht van de weggebruikers: groenbeleving in plaats van lichthinder.

Infrastructuur

Ligging

Op een fraaie zichtlocatie bij Knooppunt Het Vonderen in Echt-Susteren, in de Zuid-Nederlandse provincie Limburg, wordt Logistiek Centrum Vonderen gevestigd. Logistiek Centrum Vonderen ligt op Businesspark Midden-Limburg. Dit 40 hectare tellende bedrijventerrein ligt direct aan de snelweg A2 (Eindhoven – Maastricht) en A73 (Venlo – Nijmegen), kent een euregionale ligging en een goede ontsluiting. Nederland, België (o.a. Havengebied Antwerpen) en Duitsland (o.a. Ruhrgebied) zijn via deze wegenstructuur snel te bereiken.